Na mijn rechtenstudie heb ik als internationaal lobbyist gewerkt voor een landelijke groep van accountants- en belastingadvieskantoren en later in de logistieke sector en de facilitaire wereld. Mijn nieuwsgierigheid naar de essentie van het menselijk gedrag en wat hen drijft was zo groot dat ik diverse opleidingen op dat vlak ging volgen. Vervolgens heb ik het besluit genomen mij hieraan geheel te gaan wijden in mijn werk.
 
In 2008 heb ik mij als franchisenemer aangesloten bij talentenbureau TalentFirst. Daar heb ik mij vooral gericht op talentontwikkeling in organisaties, persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en -samenwerking.

In 2010 heb ik samen met Jet een jaar een centrum voor persoonlijke ontwikkeling en training in de Algarve geleid. En aansluitend de pelgrimage naar Santiago de Compostela gemaakt in 10 weken.

Opleidingen
Naast diverse workshops en trainingen, op het gebied van groepsprocessen en persoonlijke ontwikkeling, heb ik de volgende opleidingen gevolgd:
- NLP Master Practitioner bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
- Mediation bij BGL
- Solution Focussed Therapie bij IVCN
- 3-jarige Opleiding Jungiaanse symbolische psychologie
- Certificatie traject DISC gedrags- en drijfverenanalyse bij het Management Development Institute.
- 2-jarige opleiding Instrument voor Hulp ITIP
- Basisopleiding Energetisch werken
- Verdiepingsjaar Energetisch werken
- Gecertificeerd Stressanalyse consultant TTSI

Persoonlijk instrument

In mijn praktijk voor personal coaching en teambuilding maak ik gebruik van diverse technieken en methoden waaronder: associatie technieken, NLP technieken, Oplossingsgerichte coachingstechnieken, lichaamsgericht werk, droomwerk, mediation technieken, systemisch werken, en gedrags- en drijfverenanalyses volgens de DISC-methode.